Új prefektust nevezett ki a kormány Maros megyébe

2023. augusztus 3. – 17:50

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány új prefektust nevezett ki csütörtökön Maros, illetve Olt megyébe – írja az Agerpres a kormányszóvivó bejelentése alapján.

Mihai Constantin szerint Maros megye új prefektusa Ciprian Dobre, Olt megyéé Mario-Lucian de Mezzo. A szóvivő tájékoztatása szerint a csütörtöki ülésen ugyanakkor kinevezték Vasile Opreát Maros megye alprefektusának.

A Maros megyei prefektusi hivatal az után ürült meg, hogy Mara Togănel lemondott a tisztségéről. Igaz, a marosbárdosi öregotthon körüli botrány miatt Marcel Ciolacu miniszterelnök már korábban kijelentette, hogy meneszti Mara Togănel Maros megyei prefektust és Nicolae-Florin Pălăşan alprefektust. Togănel végül nem várta meg, hogy hivatalosan is kirúgják, lemondott magától.

A marosvásárhelyi Ciprian Dobre jelenleg a PNL megyei szervezetének az elnöke. Az 52 éve politikus 2005 és 2008 között már volt a kormány területi képviselője a megyében. 2008-2012 között Maros megyei parlamenti képviselő, 2012-2016 között pedig a Maros megyei tanács elnöke volt. A G4Media emlékeztet, hogy 2016-ban a korrupcióellenes ügyészség (DNA) csúszópénz elfogadása, pénzmosás és hivatali visszaélés gyanúja miatt indított eljárást ellene, amelyet 2020-ban lezártak.

Az alprefektussá kinevezett Vasile Liviu Oprea állatorvos a megyei állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóságnál dolgozott. Korábban, a PSD kormányzása idején prefektus és alprefektus is volt.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!