82 embert mentettek meg a tűzoltók és a rendőrök az elmúlt hetek árvizei során

2023. július 16. – 18:32

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt két hónapban 82 olyan személyt mentettek meg a tűzoltók, a rendőrök és a csendőrök, akik az időjárási jelenségek miatt kerültek veszélybe – számolt be a belügyminisztérium.

Az Agerpres által ismertetett közlemény szerint május 15. és július 15. között naponta átlagban közel tízezer belügyminisztériumi alkalmazott állt készenlétben, hogy szükség esetén a polgárok segítségére siessen.

Az árvizekhez történő bevetéseik során a tűzoltók, rendőrök és csendőrök 82 személyt mentettek meg és 299 személyt költöztettek át ideiglenesen rokonokhoz vagy a hatóságok által biztosított szálláshelyekre.

A két hónap alatt az ország 41 megyéjéből 649 településen voltak árvizek. A belügyminisztériumi alakulatok 434 lakóházból, 269 gazdaságból, 19 közintézményből és 155 utcáról szivattyúzták ki a vizet. Emellett 750 ledőlt fát és 41 ledőlt villanypóznát távolítottak el. Az árvizek 249 személygépkocsit és 48 közutat rongáltak meg – részletezte a közlemény.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!