Videón mutatják az ukránok, hogy támadnak orosz állásokat a Dnyeper-deltában

2023. július 14. – 14:21

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna nyilvánosságra hozott egy videót, amely Kijev szerint egy különleges műveletet mutat a Dnyeper-delta egyik szigetén – írja a Sky News nyomán a G4Media. Az ukrán különleges erők motorcsónakok és drónok segítségével egy orosz kézen levő sziget felé tartottak.

A támadásban három orosz katona meghalt, öt másik pedig megsebesült – közölte az Ukrán Fegyveres Erők Különleges Műveleti Erőinek Parancsnoksága. Mint írták, egy „ellenséges hajót” is megsemmisítettek. Az ukrán média arról számolt be, hogy a sziget Herszon régióban található.

„A Dnyeper folyó egyik szigetének légi felderítése során ellenséges állásokat fedeztünk fel – közölte a parancsnokság a Facebookon. – Döntés született a területre való behatolásról és a személyi állomány megsemmisítéséről, majd a terület ellenőrzésének átvételéről. A részletes tervezést követően az Ukrán Fegyveres Erők 73. Haditengerészeti Különleges Műveleti Központjának katonái két csónakkal vonultak fel és megrohamozták az ellenséges állásokat.

A rohamcsapatot drónoperátorok egészítették ki. A művelet eredményeként egy ellenséges vízi jármű megsemmisült, egy pedig megrongálódott. Ezen kívül öt megszálló személyt semlegesítettek”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!