Hármat bezártak, több mint 500 szociális intézményt ellenőriztek szerdán a hatóságok

2023. július 13. – 08:35

Másolás

Vágólapra másolva

A szerdai ellenőrzések nyomán újabb három szociális intézmény bezárását rendelte el az Országos Szociális Felügyeleti és Kifizetési Ügynökség (ANPIS), kettőnek pedig felfüggesztette a tevékenységét, írja az Agerpres.

Eddig az ellenőrzések első három napja után összesen tizenöt szociális központot bezártak; 26 további központ működését felfüggesztették.

Szerdán 532 szociális intézménynél végzett ellenőrzést az ANPIS, két bukaresti és egy Neamţ megyei létesítményt bezártak, másik két bukarestinek pedig felfüggesztették a tevékenységét.

Hétfőn és kedden összesen 998 szociális intézménynél tartottak ellenőrzéseket. Tizenegyet közülük bezártak, 25-nek felfüggesztették a tevékenységét.

A szociális létesítmények országos szintű ellenőrzését múlt héten szerdán rendelte el Marcel Ciolacu kormányfő, miután múlthéten több mint száz idős bentlakót mentettek ki a rendőrök három voluntari-i idősotthonból, amikor kiderült, hogy bántalmazták, éheztetették és ingyenmunkára kényszerítették őket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!