Törölték a Romániából Budapestre és Bécsbe tartó vonatjáratokat egy vasúti baleset miatt

2023. július 10. – 20:44

Másolás

Vágólapra másolva

Két és fél kilométernyi pálya sérült meg a magyarországi Kétpónál bekövetkezett vonatbalesetben. Emiatt leálltak a Romániából Budapestre és Bécsbe tartó vonatjáratok, írja a G4Media.

A súlyos kétpói vonatbaleset teljesen felborította Magyarország vasúti közlekedését, a hatóságok egyelőre nem tudják megbecsülni, mikorra állítják helyre a pályát. Eközben számos vonat akár tíz órát is késik, köztük a Bukarestből Budapestre és Bécsbe tartó két nemzetközi vonat is.

A vonatbaleset helyszínén, Kétpónál még tart a pálya helyreállítása, a békéscsabai vonalon pedig továbbra is korlátozások vannak érvényben – számol be a magyar sajtó.

Amint a telex már vasárnap beszámolt róla, kisiklott egy tizenkét vagonból álló tehervonat hat kocsija a Mezőtúri járásban fekvő Kétpó határában, egy vasúti átkelőnél vasárnap délután fél egy körül. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a felborult vagonok közül kettő környezetre veszélyes anyagnak minősülő, folyékony rovarölő szert szállított. A balesethez a szolnoki, a karcagi, a mezőtúri és a mezőberényi hivatásos tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelem irányítja, a helyszínen van a katasztrófavédelmi mobil labor is. A környező házak lakóinak elővigyázatosságból védőtávolságon kívül kell tartózkodniuk, írják.

A Budapest-Arad-Nagyszeben-Bukarest útvonalon közlekedő IR473-as, illetve a Bécs-Budapest-Segesvár-Bukarest útvonalat követő IR 347-es járatot hétfőn törölték a romániai szakaszon, de a CFR pótvonatot indít az Arad-Bukarest távon. Az aradi vonatállomáson vizet és előre csomagolt termékeket kínálnak az utasoknak.

A két érintett járatra belföldi jeggyel rendelkező utasokat átirányították más járatokra. Az Arad– Piski–Brassó felé tartó utasok az IC 522/IR 532 vonattal utazhatnak, a Nagyszeben–Brassó–Bukarest felé tartók pedig Regio járatokkal eljuthatnak Brassóig, majd onnan az Interregio-járatokkal a fővárosig.

Amíg helyreáll a vasúti közlekedés az érintett szakaszon, a Budapestre tartó vagy onnan induló nemzetközi járatok késni fognak vagy módosított útvonalon közlekednek mind Magyarország, mind Románia területén –olvasható a CFR közleményében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!