Késéssel indult el a forgalom az új brăilai függőhídon

2023. július 6. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az avatóünnepség miatt indult két és fél órával később az eredetileg bejelentett időpontnál a forgalom az új brăilai Duna-hídon, mondta el az Europa Liberă kérdésére a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) szóvivője.

Bár eredetileg a CNAIR azt közölte, hogy a híd 13 órakor nyílik meg az autós forgalom előtt, végül csak 15 óra 30 perckor nyitották meg. Alin Șerbănescu, a CNAIR szóvivője ezt azzal indokolta, hogy az avatóünnepség felborította a menetrendet, hiszen az ünnepi sátrakat össze kellett szedni, az ideiglenesen eltávolított védőkorlátokat pedig helyre kellett tenni. Șerbănescu azt is megjegyezte, hogy a hídfőknél felgyültek az autók, arra várva, hogy végre áthajthassanak a hídon.

Csütörtök délelőtt Románia vezető politikusai, többek között Klaus Iohannis államfő, Marcel Ciolacu miniszterelnök, Nicolae Ciucă szenátusi elnök és Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter vettek részt a brăilai Duna-híd felavatásán. Az 1974,3 méter hosszú híd a Romániában valaha épült leghosszabb, európai viszonylatban pedig a harmadik leghosszabb függőhíd.

Az új híd a Duna bal partján lévő két nagyváros – a 180 ezres lakosságú Brăila és a tőle alig húsz kilométernyire elhelyezkedő negyedmilliós Galac – számára teremti meg a közvetlen összeköttetést Dobrudzsával.

A kivitelezés még nem teljes, a bekötőutak még csak 80 százalékban állnak készen. A híd november végéig este 9 és hajnali 6 óra között zárva lesz.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!