Prioritásnak tekinti Románia schengeni csatlakozását a friss EU-elnök Spanyolország

2023. július 1. – 22:13

Másolás

Vágólapra másolva

Románia és Bulgária schengeni csatlakozása az új EU-elnök Spanyolország prioritásai között szerepel, szúrta ki a G4Media. A spanyolok július 1-jén vették át az unió soros elnökségét, a schengeni bővítés támogatásának terve a hivatalos prioritási listájukon szerepel.


„Azon fogunk dolgozni, hogy tovább javítsuk a schengeni térség, mint a belső határellenőrzés nélküli szabad mozgás térségének működését. Arra fogunk törekedni, hogy lezárjuk Romániának és Bulgáriának a schengeni térséghez való teljes és végleges csatlakozásáról szóló tárgyalásokat” – olvasható a hivatalosan közzétett programban.

A G4Meda arról is ír, hogy a spanyol kormány az elmúlt másfél évben határozottan támogatta Románia schengeni csatlakozási kérelmét, mivel Madrid és Bukarest között a politikai együttműködés „soha nem látott szintet” ért el.

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök első útja a soros EU-elnök ország vezetőjeként egyébként Kijevbe vezetett. „Azt akartam, hogy a spanyol elnökség első rendezvénye Ukrajnában legyen megtartva Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel közösen” – írta a Twitteren Sánchez. „Továbbra is támogatni fogjuk az ukrán népet, egészen addig, amíg a béke vissza nem tér Európába” – tette hozzá.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!