Közzétették a képességfelmérő vizsga eredményeit

2023. június 28. – 10:38

Másolás

Vágólapra másolva

A 2023-as képességfelmérő vizsga eredményeit nemrég tette közzé az Oktatási Minisztérium az evaluare.edu.ro portálon, írja az Edupedu. Az alábbiakban megtekintheti a 8. osztályosok által az Országos Értékelő vizsgán elért osztályzatokat és átlagokat tartalmazó listákat a fellebbezések előtt. A képességfelmérő átlaga 100%-ban megfelel a középiskolai felvételi átlagnak, 20 év óta először.

A tanulók jegyei már negyedik éve anonimizáltak, így minden 8. osztályos végzősnek be kell írnia az iskolától kapott kódot az evaluare.edu.ro platformon, hogy láthassa a vizsgákon elért jegyeit.

Az Oktatási Minisztérium honlapján megjelenő táblázat tartalmazza a „jelölt kódját”, a „származási iskola”, a „jegy”, a „kihívás” jegyét és a „végső jegyet”. A végén az „országos értékelés átlaga” szerepel.

A végleges eredményeket július 4-én teszik közzé.

Az óvásokat szerdán 16 és 19 óra között, csütörtökön 8 és 12 óra között lehet benyújtani a vizsgáztató központokban vagy elektronikus úton, írja az Agerpres. A tanügyminisztérium figyelmeztet, hogy az óvásokat benyújtó vizsgázóknak alá kell írniuk egy formanyilatkozatot is, amely szerint tudomásul veszik, hogy az újrajavítás nyomán a dolgozatra adott jegy emelkedhet, de csökkenhet is.

A fellebbezés előtti eredményeket a magyar lakta megyék esetében itt lehet megnézni:

Fehér megye

Arad megye

Bihar megye

Beszterce-Naszód megye

Brassó megye

Kolozs megye

Krassó-Szörény megye

Kovászna megye

Hunyad megye

Hargita megye

Máramaros megye

Maros megye

Szilágy megye

Szatmár megye

Temes megye

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!