Hallás- és beszédsérült személyek kizsákmányolása miatt vizsgálódik a DIICOT

2023. június 25. – 08:35

Másolás

Vágólapra másolva

Bukaresti, Ialomiţa, Galac és Temes megyei helyszíneken végzett házkutatásokat a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) egy hallás- és beszédsérült személyekből álló bűnszervezet leleplezésére, írja az Agerpres. A bűnbanda tagjai arra kényszerítettek más hallás- és beszédsérült embereket, hogy különféle tárgyakat árusítsanak a vonatokon, majd szinte a teljes bevételt elvették tőlük.

A DIICOT szombati tájékoztatása értelmében a gyanúsítottak a bukaresti Északi pályaudvar környékéről toborozták a hallás- és beszédsérült személyeket, akiket aztán arra kényszerítettek, hogy különféle tárgyakat árusítsanak a vonatokon. Azokat, akik nem voltak hajlandók engedelmeskedni, megfenyegették és eltávolították a szerelvényekről.

Az ügyészek szerint a bűnbanda egy, az Északi pályaudvar közelében található, alig néhány négyzetméteres garzonlakásban szállásolta el a süketnéma személyeket, akiket napi szinten munkára fogtak a vonatjáratokon, és szinte a teljes bevételt elvették tőlük.

Néhányukat arra is rávették a bűnbanda vezetői, hogy fizessenek nekik 5 ezer eurót, és cserében megígérték, hogy segítenek nekik hozzájutni olyan hamis iratokhoz, amelyekkel szociális segélyt igényelhetnek az olasz hatóságoktól. Később az olasz államtól kapott teljes összeget elvették az igénylőktől.

Az ügyben bűnszervezet létrehozása, emberkereskedelem, zsarolás és hivatalos okiratok meghamisítása miatt vizsgálódnak, több személyt bekísértek kihallgatásra.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!