Iohannis: Románia is figyelemmel követi az Oroszországban kialakult helyzetet

2023. június 24. – 16:22

Másolás

Vágólapra másolva

A román hatóságok szorosan figyelemmel kísérik az oroszországi helyzetet – jelentette ki szombaton Klaus Iohannis államfő.

Az elnök egy Twitter-bejegyzésben azt írta, az illetékes szervek folyamatosan tájékoztatják őt a fejleményekről. „Állandó kapcsolatban állunk a szövetségesekkel is” – tette hozzá.

A Wagner katonai magánvállalat alapítója, Jevgenyij Prigozsin azzal vádolta meg szombaton az orosz védelmi minisztériumot, hogy támadást rendelt el a csapatai ellen. Prigozsin azt is bejelentette, hogy harcosai átlépték a határt Ukrajnából Oroszországba, és 25 ezer emberével együtt „életük árán is” végigviszik az orosz katonai vezetés megdöntését.

Az orosz főügyészség közben „fegyveres lázadás szervezése” miatt büntetőeljárást indított Prigozsin ellen. Az orosz hatóságok szombaton szigorították a biztonsági intézkedéseket Moszkvában és más orosz régiókban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombati televíziós nyilatkozatában árulással vádolta a Wagner-csoportot, hozzátéve, hogy a fegyveres lázadás valamennyi résztvevőjét felelősségre fogják vonni.

A Wagner zsoldoshadsereg által indított büntetőakció körüli fejleményeket percről percre követjük.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!