A Görögországba induló turistákat figyelmeztetik, hogy torlódások vannak a bulgár-görög határon

2023. június 24. – 16:40

Másolás

Vágólapra másolva

A román külügyminisztérium tájékoztatja a Bulgáriába vagy Görögországba, illetve onnan haza készülő állampolgárokat, hogy a nagyszámú utazó miatt torlódások és gépkocsisorok alakulhatnak ki a közúti határátkelőknél – írja az Agerpres.

A tárca tájékoztatása szerint szombaton délig 50-80 percet kellett várakozni a határellenőrzésre a bolgár-görög határon, de a szófiai román nagykövetség és a szaloniki konzulátus illetékesei a bolgár és görög hatóságoktól származó információk alapján úgy becsülték, hogy a délutáni órákban meghaladhatja a három órát a várakozási idő.

A külügyminisztérium azt javasolja a polgároknak, hogy valamennyi határátkelőhelyet használják, és gondoskodjanak arról, hogy hosszabb várakozás esetén legyen elegendő üzemanyaguk, vizük és élelmük.

A Bulgáriából hazafelé tartó romániai turisták a Rusze-Giurgiu hídnál számíthatnak torlódásra. Nekik azt javasolja a külügy, hogy előzetesen készítsék elő a híddíj pontos összegét (2 euró vagy 4 bolgár leva), ezáltal ugyanis jelentősen lerövidül a kifizetést igazoló dokumentumok kiállításának ideje.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!