Csökkenteni akarja a kormány néhány alapélelmiszer árát

2023. június 22. – 13:47

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány alapélelmiszer ára csökkenni fog, de ez a mérséklődés nem fog nyomást helyezni a hazai termelőkre – jelentette ki Marcel Ciolacu miniszterelnök a csütörtöki kormányülés elején, írja az Agerpres.

Ciolacu kedden tárgyalt a kiskereskedelmi üzletláncok szövetségének képviselőivel az alapélelmiszerek árának csökkentését célzó mechanizmus kidolgozásáról. Az akkori egyeztetés után azt mondta, az üzleti szféra nyitott arra, hogy párbeszéd útján létrehozzanak egy „életképes, egyszerű és világos mechanizmust”, amely a kormány többi ez irányú intézkedése mellett hozzájárul majd az infláció csökkentéséhez és a vásárlóerő növeléséhez. Azt is hozzátette, hogy csütörtök reggelig még egyeztetnek a konkrét intézkedésekről.

A csütörtöki kormányülés elején a miniszterelnök arról számolt be, hogy már kaptak „egy első listát” az érintett termékekkel a kiskereskedelmi üzletláncoktól, így rövidesen megszülethet a megállapodás vagy egy jogszabály az árcsökkenésekről. Elmondása szerint néhány alapélelmiszer ára „garantáltan mérséklődni fog”, ezek között említette a kenyeret, a tejet, a sajtot, a húst, a tojást, a lisztet, a kukoricadarát, az olajat, valamint a friss zöldségeket és gyümölcsöket. „Hangsúlyozni szeretném, hogy ez az árcsökkenés nem fog nyomást helyezni a romániai termelőkre” – szögezte le a kormányfő.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!