Vádat emelt, és elkobozná a Tate testvérek ingatlanjait, autóit, luxusóráit és pénzét a DIICOT

2023. június 20. – 14:30

Vádat emelt, és elkobozná a Tate testvérek ingatlanjait, autóit, luxusóráit és pénzét a DIICOT
A Tate testvérek a Bukaresti Fellebbviteli Bíróságon, 2023. május 2-án – Fotó: George Calin / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) Andrew és Tristan Tate testvérek több földterületének, autójának és luxusórájának lefoglalását kéri írja az Adevărul. A DIICOT emberkereskedelem és szervezett bűnözés miatt emelt vádat a Tate testvérek ellen, az ügyészségi eljárásban részt vevő hét áldozat közül hárman pedig polgári pert is indítottak a fivérekkel szemben.

A DIICOT ügyészei múlt csütörtökön a Tate fivéreket és két román állampolgárt is megvádoltak, akik jelenleg házi őrizetben vannak. A vád ellenük: szervezett bűnözői csoport létrehozása, sorozatos nemi erőszak és emberkereskedelem elkövetése, illegális cselekmények számítógépes rendszereken, testi sértésre vagy más erőszakra való felbujtás.

A hét áldozat közül hárman csatlakoztak a polgári peres eljáráshoz. A DIICOT pedig több vagyontárgy, köztük földterületek, ingatlanok és luxusautók elkobzását kérte a bíróságtól.

Az ügyészek elkoboznának 15 Ilfov, Prahova és Brassó megyében található földterület és épület, 15 luxusautót, 14 luxusórát, 2 ingatlant, 4 cégben lévő részvényeket. Ugyanakkor: 86 580 lejt, 52 650 eurót, 17 430 dollárt és 10 370 lírát, illetve 21.080508 Bitcoint, ami mintegy fél millió dollárt ér. De a vádlottakat 300 000 lej összegű perköltségek kifizetésére is köteleznék.

Amíg az ügy a bukaresti bíróságra kerül, addig az ügyészek a házi őrizet fenntartását kérték.

A DIICOT megjegyzi, hogy a csoportot állítólag 2021 elején hozták létre romániai embercsempészet okán, de más országok, például az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság területén is tevékenykedtek. A szervezett bűnözés elleni ügyészség megjegyzi, az áldozatokat a Tate testvérek a loverboy-módszerrel csalták lépre, elhitették velük, hogy kapcsolatot szeretnének az áldozatoktól és a szándékaik komolyak. Ezután Ilfov megyében lévő épületekbe szállították és rejtegették őket, ahol fizikai erőszak és pszichológiai kényszerítés (megfélemlítés, állandó megfigyelés, ellenőrzés és állítólagos adósságok állítása révén) a csoport tagjai szexuálisan kizsákmányolták őket, pornográf cselekményekre kényszerítve őket azzal a céllal, hogy ilyen jellegű anyagokat készítsenek és terjesszenek a közösségi média platformokon keresztül.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!