Vádat emelt, és elkobozná a Tate testvérek ingatlanjait, autóit, luxusóráit és pénzét a DIICOT

2023. június 20. – 14:30

Vádat emelt, és elkobozná a Tate testvérek ingatlanjait, autóit, luxusóráit és pénzét a DIICOT
A Tate testvérek a Bukaresti Fellebbviteli Bíróságon, 2023. május 2-án – Fotó: George Calin / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) Andrew és Tristan Tate testvérek több földterületének, autójának és luxusórájának lefoglalását kéri írja az Adevărul. A DIICOT emberkereskedelem és szervezett bűnözés miatt emelt vádat a Tate testvérek ellen, az ügyészségi eljárásban részt vevő hét áldozat közül hárman pedig polgári pert is indítottak a fivérekkel szemben.

A DIICOT ügyészei múlt csütörtökön a Tate fivéreket és két román állampolgárt is megvádoltak, akik jelenleg házi őrizetben vannak. A vád ellenük: szervezett bűnözői csoport létrehozása, sorozatos nemi erőszak és emberkereskedelem elkövetése, illegális cselekmények számítógépes rendszereken, testi sértésre vagy más erőszakra való felbujtás.

A hét áldozat közül hárman csatlakoztak a polgári peres eljáráshoz. A DIICOT pedig több vagyontárgy, köztük földterületek, ingatlanok és luxusautók elkobzását kérte a bíróságtól.

Az ügyészek elkoboznának 15 Ilfov, Prahova és Brassó megyében található földterület és épület, 15 luxusautót, 14 luxusórát, 2 ingatlant, 4 cégben lévő részvényeket. Ugyanakkor: 86 580 lejt, 52 650 eurót, 17 430 dollárt és 10 370 lírát, illetve 21.080508 Bitcoint, ami mintegy fél millió dollárt ér. De a vádlottakat 300 000 lej összegű perköltségek kifizetésére is köteleznék.

Amíg az ügy a bukaresti bíróságra kerül, addig az ügyészek a házi őrizet fenntartását kérték.

A DIICOT megjegyzi, hogy a csoportot állítólag 2021 elején hozták létre romániai embercsempészet okán, de más országok, például az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság területén is tevékenykedtek. A szervezett bűnözés elleni ügyészség megjegyzi, az áldozatokat a Tate testvérek a loverboy-módszerrel csalták lépre, elhitették velük, hogy kapcsolatot szeretnének az áldozatoktól és a szándékaik komolyak. Ezután Ilfov megyében lévő épületekbe szállították és rejtegették őket, ahol fizikai erőszak és pszichológiai kényszerítés (megfélemlítés, állandó megfigyelés, ellenőrzés és állítólagos adósságok állítása révén) a csoport tagjai szexuálisan kizsákmányolták őket, pornográf cselekményekre kényszerítve őket azzal a céllal, hogy ilyen jellegű anyagokat készítsenek és terjesszenek a közösségi média platformokon keresztül.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!