Románia arra kötelezi Oroszországot, hogy 40 fővel csökkentse a nagykövetségén dolgozók számát

2023. június 8. – 16:41

Románia arra kötelezi Oroszországot, hogy 40 fővel csökkentse a nagykövetségén dolgozók számát
Putyin arcképe a Különleges katonai hadművelet című kiállításon, Oroszország bukaresti nagykövetsége előtt, 2022-ben – Fotó: George Calin / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Románia csütörtökön felszólította a bukaresti orosz nagykövetséget, hogy 40 fővel – 11 diplomatával és 29 műszaki illetve adminisztratív feladatot ellátó alkalmazottal – csökkentse romániai személyi állományát, írja a külügyminisztérium közleménye alapján a G4Media.

A román hatóságok döntése értelmében az Orosz Föderációnak 51 poszttal – azaz 21 diplomatával és 30 műszaki illetve adminisztratív feladatot ellátó alkalmazottal – kell csökkentenie a Romániában meglévő munkahelyeinek számát. A leépítendő posztok és a tényleges személyzeti létszámcsökkentés közötti különbség abból adódik, hogy nincs minden állás betöltve a nagykövetségen.

Bukarest az elmúlt két évben több orosz diplomatát utasított ki, amire a Kreml hasonló válaszokat adott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!