Románia arra kötelezi Oroszországot, hogy 40 fővel csökkentse a nagykövetségén dolgozók számát

2023. június 8. – 16:41

Románia arra kötelezi Oroszországot, hogy 40 fővel csökkentse a nagykövetségén dolgozók számát
Putyin arcképe a Különleges katonai hadművelet című kiállításon, Oroszország bukaresti nagykövetsége előtt, 2022-ben – Fotó: George Calin / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Románia csütörtökön felszólította a bukaresti orosz nagykövetséget, hogy 40 fővel – 11 diplomatával és 29 műszaki illetve adminisztratív feladatot ellátó alkalmazottal – csökkentse romániai személyi állományát, írja a külügyminisztérium közleménye alapján a G4Media.

A román hatóságok döntése értelmében az Orosz Föderációnak 51 poszttal – azaz 21 diplomatával és 30 műszaki illetve adminisztratív feladatot ellátó alkalmazottal – kell csökkentenie a Romániában meglévő munkahelyeinek számát. A leépítendő posztok és a tényleges személyzeti létszámcsökkentés közötti különbség abból adódik, hogy nincs minden állás betöltve a nagykövetségen.

Bukarest az elmúlt két évben több orosz diplomatát utasított ki, amire a Kreml hasonló válaszokat adott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!