Galaciak téphették le a magyar nemzeti színű szalagokat a székelyudvarhelyi Millenniumi emlékműnél elhelyezett koszorúkról

2023. június 5. – 14:33

Másolás

Vágólapra másolva

Négy galaci személy távolíthatta el a székely és magyar nemzeti szimbólumokat vasárnap este a székelyudvarhelyi Millenniumi emlékműről – írja a Székelyhon, amely úgy értesült, vasárnap este 20 óra körül távolították el a koszorúkra erősített magyar nemzeti színű kokárdákat és szalagokat az emlékműről.

A beszámolóban azt írják, a helyi és állami rendőrség még a helyszínen számon kérte őket, majd bekísérték a két férfi és a két nőt az őrsre, hogy igazoltassák őket. A rendőrség lopás gyanújával indított büntetőeljárást az érintettek ellen.

A gyanúsítottak egy Kossuth Lajos utcai szemeteskukába dobták a leszakított nemzeti szimbólumokat.

A székelyudvarhelyi Millenniumi emlékműnél néhány órával korábban zajlott a nemzeti összetartozás napi megemlékezés. Június 4-e alkalmával Erdély-szerte ünnepi programok zajlottak, a román politikusok közül csak a kulturális miniszter posztolt Trianon-napi üzenetet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!