Menetrend szerinti buszjáratot indítanak a Tordai-hasadékhoz Kolozsvárról

2023. május 31. – 17:48

Menetrend szerinti buszjáratot indítanak a Tordai-hasadékhoz Kolozsvárról
A Tordai-hasadék a Magyarpeterd felőli bejárata – Fotó: Ana Maria Catalina / Wikipedia

Másolás

Vágólapra másolva

Menetrend szerinti buszjáratot indít a kolozsvári helyi közlekedési vállalat június 6-tól a Tordai-hasadékhoz – írja a Kolozsvári Rádió a természetvédelmi terület üzemeltetőre hivatkozva.

Azt írják, hogy hosszas tárgyalások után sikerült megegyezni a kolozsvári helyi közlekedési vállalattal arról, hogy lehetővé tegyék a hasadék megközelítését tömegközlekedési járatokkal. Az M71-es jelzésű metropolisz övezeti busszal lehet majd megközelíteni a megye egyik legismertebb természeti látványosságát.

Kolozsvárról a járatok a Posada/Lovag utcai megállóból (a Tanítók háza mögött, a görögkatolikus katedrális előtti parkoló mellett lévő megálló) indulnak, és a hasadéktól 5-10 percnyi gyalogtúrára lévő Magyarpeterd végállomásra visznek. Az M71 jelzésű járat hétköznapokon háromszor, szombat-vasárnap kétszer fordul Kolozsvár és Magyarpeterd között.

A menetrendjük ugyanakkor inkább szólnak a helyi lakosságnak, mint a turistáknak vagy a kirándulóknak: hétköznap 5:30-kor, 14:30-kor és 18 órakor indulnak Kolozsvárról, míg vissza Magyarpeterdról 6:30-kor, 16 órakor és 19:15-kor vannak. Szombaton és vasárnap 9 és 17 órakor indulnak a buszok Kolozsvárról, vissza pedig 10 és 18 órakor lehet majd jönni. Egy jegy ára 15 lej lesz, és a buszvezetőnél is meg lehet vásárolni.

A természetvédelmi terület üzemeltetői azt írják, hogy kezdetben kisbuszok közlekednek az útvonalon, de igény esetén nagybuszokra cserélik őket.

Eddig a Tordai-hasadékot nem lehetett semmilyen menetrend szerinti járattal megközelíteni. A Kolozsvári Rádió azt írja, hogy a kolozsvári civilek évek óta kérik egy ilyen járat beüzemelését a hétvégi kirándulóknak.

A Tordai-hasadék környékén a rendezéséről ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!