Megbeszélésre hívta Klaus Iohannis a koalíciós pártok vezetőit a tanársztrájk miatt

2023. május 31. – 09:05

Másolás

Vágólapra másolva

FRISSÍTÉS: Az Államelnöki Hivatal megerősítette, hogy Klaus Iohannis déli 12 órakor várja megbeszélésre a Cotroceni-palotába a kormánykoalíció képviselőit, hogy a tanügyi sztrájkról tárgyaljanak. Politikai forrásokra hivatkozva az Agerpres azt írja, Kelemen Hunor kormányfőhelyettes nem vesz részt a Iohannis által összehívott szerdai koalíciós megbeszélésen, mert túl későn kapott rá meghívást, és nem tartózkodik a fővárosban.

A tanügyi sztrájkkal kapcsolatban Kelemen Hunor a tárgyaláson megszülető közös javaslatot fogja támogatni – tette hozzá a forrás.

Klaus Iohannis államfő konzultációra hívta a Cotroceni-palitába a kormánykoalíció pártjainak vezetőit, hogy az oktatásban dolgozók sztrájkról egyeztessen velük – írja a G4Media forrásokra hivatkozva. A lap szerint egyelőre nem világos, hogy szerdán mikor kerül sor a találkozóra.

Az államfő azt követően hívta konzultálni a koalíciós pártok vezetőit, hogy kedden fogadta a három nagy oktatási szakszervezet vezetőjét. A megbeszélések nyomán az államfő arra tett ígéretet, hogy a tanügyi sztrájk mielőbbi lezárása érdekében közvetítőként szavatolja egy politikai megállapodás létrejöttét a bérkövetelések rendezéséről.

Az elnöki hivatal közleménye szerint az államfő meghallgatta a pedagógusok képviselőinek követeléseit, és közölte velük, hogy megérti aggodalmaikat és kéréseiket, amelyeket természeteseknek és jogosaknak tart. Iohannis azt hangoztatta, hogy a kedvező tanulási környezet megteremtéséhez megfelelő feltételeket kell biztosítani a tanároknak a munkájuk elvégzéséhez.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!