Megsérült két túrázó a Bucsecs-hegységben

2023. május 27. – 17:22

Másolás

Vágólapra másolva

Megsérült szombaton két túrázó a Bucsecs-hegységben, a kimentésük folyamatban van, írja az Agerpres.

A buşteni-i hegyimentő-szolgálat tájékoztatása szerint a megsérült turisták a Jepii Mici völgyében vannak, egyiküknek kificamodott a válla és eltört a lába, a másik vélhetően bokatörést szenvedett.

A hegyimentők közlése értelmében egy feteşti-i házaspárról van szó, akik a kiskorú gyermekükkel túráztak. Amikor egy hóval borított részhez értek, a nő elcsúszott. A férje megpróbálta elkapni, és bár mindkettőjüknek megfelelő öltözete volt, több tíz métert csúsztak, így sérültek meg.

A buşteni-i és a prahovai hegyimentők siettek a segítségükre, a mentőakcióban a rohammentő-szolgálat helikoptere is részt vesz.

A nap folyamán érkezett egy bejelentés a hegyimentőkhöz, amely szerint a Bucsecs-hegységben megszervezett Transylvania 100 elnevezésű maraton egyik női versenyzője elesett és megsérült a Szarvas-völgyben. Helikoptert is igényeltek a kimentéséhez, a mentőcsapat azonban senkit sem talált a megjelölt helyszínen – számolt be a buşteni-i hegyimentő-szolgálat vezetője, Laurenţiu Paraschiv.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!