Megsérült két túrázó a Bucsecs-hegységben

2023. május 27. – 17:22

Másolás

Vágólapra másolva

Megsérült szombaton két túrázó a Bucsecs-hegységben, a kimentésük folyamatban van, írja az Agerpres.

A buşteni-i hegyimentő-szolgálat tájékoztatása szerint a megsérült turisták a Jepii Mici völgyében vannak, egyiküknek kificamodott a válla és eltört a lába, a másik vélhetően bokatörést szenvedett.

A hegyimentők közlése értelmében egy feteşti-i házaspárról van szó, akik a kiskorú gyermekükkel túráztak. Amikor egy hóval borított részhez értek, a nő elcsúszott. A férje megpróbálta elkapni, és bár mindkettőjüknek megfelelő öltözete volt, több tíz métert csúsztak, így sérültek meg.

A buşteni-i és a prahovai hegyimentők siettek a segítségükre, a mentőakcióban a rohammentő-szolgálat helikoptere is részt vesz.

A nap folyamán érkezett egy bejelentés a hegyimentőkhöz, amely szerint a Bucsecs-hegységben megszervezett Transylvania 100 elnevezésű maraton egyik női versenyzője elesett és megsérült a Szarvas-völgyben. Helikoptert is igényeltek a kimentéséhez, a mentőcsapat azonban senkit sem talált a megjelölt helyszínen – számolt be a buşteni-i hegyimentő-szolgálat vezetője, Laurenţiu Paraschiv.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!