110 személy szorult egészségügyi ellátásra a csíksomlyói búcsún

2023. május 27. – 22:40

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen 110 személy szorult egészségügyi ellátásra szombaton a csíksomlyói pünkösdi búcsún.

A Hargita megyei mentőszolgálat vezetője, Péter Szilárd az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy az öt sátrukban összesen 89 személyt láttak el, közülük hatot kórházba kellett szállítani.

A legtöbben – 19 személy – a hegyre fel vagy onnan lefelé menet szenvedtek kisebb sérüléseket, 17-en magas vérnyomás, 11-en hasi görcs miatt szorultak ellátásra. Emellett fejfájással, lázzal vagy allergiás tünetekkel küzdő, illetve szívbetegségben szenvedő zarándokok kértek segítséget a mentőszolgálat munkatársaitól.

Péter Szilárd rámutatott, más évekhez képest kevesebben szorultak egészségügyi ellátásra a búcsún, ami egyrészt a megfelelő időjárással magyarázható, másrészt pedig azzal, hogy az emberek megfogadták a mentőszolgálat munkatársainak évről évre elismételt tanácsait, tanultak az elmúlt évek tapasztalataiból, jobban vigyáznak magukra és a körülöttük levőkre.

A Hargita megyei katasztrófavédelem sátrainál összesen 21 személyt láttak el, közülük heten kerültek kórházba – számolt be Alina Ciobotariu szóvivő.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!