105 ezer tanár szünteti be a munkát hétfőtől

2023. május 19. – 17:08

Másolás

Vágólapra másolva

A tanügyminisztérium arra volt kíváncsi, hogy hány tanár szünteti be a munkát hétfőn és kedden. Az Agerpresnek is eljuttatott közleményében leszögezi, hogy kérte a tanfelügyelőségektől a tanügyi szakszervezetek által meghirdetett munkabeszüntetéshez csatlakozni szándékozó alkalmazottak számát. „Leszögezzük, hogy a megkeresés a sztrájkban részt vevők számára vonatkozott, és nem a névsorukra” – olvasható a közleményben.

A minisztérium tájékoztatása szerint minden kezdeményezése során tiszteletben tartja a személyes adatok védelmére vonatkozó rendelkezéseket.

A tanügyi szakszervezetek általános sztrájkot hirdettek május 22-étől. Simion Hăncescu, a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint a szakszervezeti tagok 71 százaléka támogatja a tiltakozó akciót. Ez azt jelenti, hogy mintegy 105.000 tanár szünteti be a munkát hétfőtől.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!