Sima kábellopásnak indult, azonban a város közintézményeiben megszakadt az internet, a telefon és a tévé szolgáltatás

2023. május 15. – 11:35

Másolás

Vágólapra másolva

Négy fiatalember 100 ezer lej értékű kábelt lopott el Onești-en, a település kórháza és több közintézmény ideiglenesen távközlési kapcsolat nélkül maradt – írja a G4Media. A tettesek kinéztek maguknak egy aknát, ahova leereszkedtek, elvágták az optikai kábelt, kihúzták az aknából, majd gyanútlanul távoztak, nem tudva, hogy a kábel elvágásával

a város fontos közintézményeiben, többek között a kórházban is megszűnt az internet, a telefon és a televízió szolgáltatás.


Az első vizsgálatok alapján a rendőrség gyorsan felgöngyölítette az esetet: kiderítette, hogy a tettesek a több tíz méter hosszú optikai kábelt, amelyet kihúztak az aknából egy hamis rendszámú autóban tárolták. A kár értéke több mint 100 ezer lej.

„A bizonyítékok nyomán a rendőrség négy 18 és 30 év közötti fiatalembert azonosított, akik közül hárman Stefan cel Mare községből, egy pedig Onești településről származik. Mivel időben elkapták a tetteseket, az ellopott telekommunikációs kábelek egy részét sikerült visszaszerezni – közölte a sajtóval bákói rendőrfelügyelőség szóvivője.

A fiatalembereket 24 órára őrizetbe vették, és súlyos lopás bűntettének elkövetése miatt eljárást ellenük, az egyiküket a hamis rendszámú jármű vezetésének vádja is terheli, sőt a lopás mellett az ügyészek

közérdekű üzem működésének megzavarásának bűntettével is vádolják őket.

A bíróság egyelőre 30 napi házi őrizetet rendelt el az ügyben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!