Három új sportlétesítmény és egy piac épül Erdélyben

2023. május 11. – 13:00

Másolás

Vágólapra másolva

Aláírták csütörtökön, Bukarestben a kivitelezési szerződéseket: átveszi a fejlesztési minisztérium a nyárádszeredai piac kivitelezésének költségét, és kezdhetik építeni a gyulakutai sportkomplexumot, illetve a sárközújlaki és a Halmiban épülő sportcsarnokokat – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

Maros megyében, a nyárádszeredai új piacnak fedett kültéri és beltéri része is lesz, hűtőládákkal és fagyasztókkal látják el azért, hogy az árut helyben tárolják a gazdák. A piacot elegendő tárolóhelyiségekkel látják el, mosdókat alakítanak ki benne, és megfelelő helyeket a szelektív hulladékgyűjtésre.

Szintén Maros megyében, Gyulakután öltözőkkel ellátott épület lesz a focipálya mellett, 372 férőhelyes lelátóval, mellette kültéri úszómedence, és egy második, műfüves pálya, éjszakai világítással.

Szatmár megyében, Sárközújlakon 180 férőhelyes lelátós, emeletes fedett sportkomplexum épül, korszerű felszereléssel, Halmiban pedig egy szintén emeletes, több sport gyakorlására alkalmas sportcsarnok, amelyet tornaórákon is használhatnak a diákok, illetve sportrendezvényeket, közösségi eseményeket szervezhetnek benne.

A négy beruházásra összesen 33,7 millió lej finanszírozást biztosít az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium. A kivitelezési szerződések aláírását követően mind a négy beruházás építkezési munkálatait elindíthatják.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!