Ramona Strugariu és Dragoş Pîslaru marad a REPER élén

2023. május 7. – 13:43

Ramona Strugariu és Dragoş Pîslaru marad a REPER élén
Ramona Strugariu (jobbra) és Dragoș Pâslaru beszédet mond a REPER szombati tisztújító közgyűlésén – Fotó: REPER / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Újraválasztották a Megújítjuk Románia Európai Projektjét (REPER) társelnökeit a párt szombati közgyűlésén. Ramona Strugariu és Dragoş Pîslaru 659 támogató szavazatot kapott a 760-ból, 101 küldött tartózkodott, írta az Agerpres.

A közgyűlés arról is döntött, hogy a két társelnök mandátuma két évre szól.

Megválasztásuk után Dragoş Pîslaru azt hangsúlyozta beszédében, hogy a REPER-nek nyitottnak kell maradnia azok számára, akik osztoznak a párt Európa-párti értékrendszerén.

Ramona Strugariu egységre és összetartásra kérte a párt tagjait. „Ha sikerül csapatot alkotnunk, 2024 megtelik értelemmel, és 2028-ra meg tudunk teremteni egy nagyon erős alternatívát” – mondta a REPER társelnöke.

A pártot többek között Dacian Cioloş európai parlamenti képviselő, Románia volt miniszterelnöke alapította, az alakulat 2022 nyarán mutatkozott be.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!