Kolozsvárra látogattak a Kétfarkú Kutyák: hiányolják az erdélyi magyarok beleszólási lehetőségeit a politikába

2023. április 23. – 14:32

Kolozsvárra látogattak a Kétfarkú Kutyák: hiányolják az erdélyi magyarok beleszólási lehetőségeit a politikába
Fotó: Manó Ipk / Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Másolás

Vágólapra másolva

Passzivista találkozót szervezett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Kolozsvárra. A szombati találkozón az MKKP ismertette világuralmi törekvéseit, de a helyi problémákra és megoldásaikra is kíváncsiak voltak.

Az egyik koordinátortól, Manótól úgy tudjuk, hogy az MKKP Klub jó lehetőség volt arra is, hogy a kétfarkúak helyzetfelmérést végezzenek és megtudják, kik azok a szimpatizánsok, akik érdeklődnek a kétfarkúak tevékenysége iránt, kikre számíthatnak a későbbiekben Kolozsváron, vagy Erdély szerte.

Fontos megállapításunk volt, hogy Erdély nem Magyarország, ezért figyelni kell a kétnyelvűségre (különösen akkor, ha a romániai politikára reflektálunk), valamint arra is, hogy a magyarországi rendszerek átültetése során legyünk tisztában az itteni jogszabályokkal

– írták Facebookon. Ami viszont Magyarországon működik, és Erdélybe is átültethető lenne, azt szívesen elhozzák. Az eseményen, a kétfarkúak öt képviselőjével együtt, 18-an vettek részt a kolozsvári Cotton Clubban.

Manó érdeklődésünkre hozzátette, hogy nem csak a magyarországi, de romániai politikai történésekre is reflektálnak majd. Főleg szociális ügyekre gondoltak, konkrét politikai ügyeket azonban egyelőre nem szeretnének megnevezni. Azt azonban elmondta, hogy a beszélgetés során szóba jött az RMDSZ is, és hogy: milyen lehetősége van manapság egy erdélyi magyarnak beleszólni a magyar politikába, a repertoárt pedig foghíjasnak találták az MKKP passzivistái.

Ugyanakkor, szerintük vannak olyan civil megmozdulások, amelyek mögé a passzivisták szívesen beállnának, mint például a május elsejei felvonulás, amelynek résztvevői a kizsákmányolás nélküli munkavégzésért és életért vonulnak fel. Kolozsváron pedig felmerült, hogy kifiguráznák az Emil Boc vezette önkormányzatot a Szamos parton lévő fák helyzete, a zöld területek letérkövezése és megsemmisítése miatt.

A kétfarkúak matricát, szóróanyagot és kitűzőt is hoztak magukkal, és mivel az ellenzéki pártok kormányellenes vécépapírtekercseiből még maradt, azokból a marosvásárhelyi, sepsiszentgyörgyi passzivistáik is kaphatnak.

Fotó: Manó Ipk / Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Fotó: Manó Ipk / Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Utóbbi két helyszín időpontját és pontos részleteit ugyan egyelőre még nem jelentették be. A Transtelex viszont úgy tudja, hogy Döme Zsuzsanna (Suzi), a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke és Láng Dávid, kommunikációs munkatárs és szövegíró munkacsoport vezető is ellátogat majd Sepsiszentgyörgyre. Suzi a Baranyi Krisztina által vezetett ferencvárosi önkormányzat alpolgármestereként, a város képviseletével is találkozni fog, mivel Ferencváros testvérvárosa Sepsiszentgyörgynek. Ezután társelnökként vesz részt a szentgyörgyi MKKP klub találkozóján.

A 2006 óta létező viccpárt egyébként nem először jár Kolozsváron, korábbi látogatásuk során Kovács Gergő társelnök is eljött, most is volt szó róla, de végül nem úgy alakult. A párt erdélyi jelenlétére pedig azért is érdemes odafigyelni, mert a viccpárt már nem csak egyre komolyabban veszi magát, és képesek ráígérni az örök életre még húsz évet, és ugyanennyi sört is, de a lemorzsolódott ellenzéki pártok között élmezőnybe is került.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!