A ballagás időpontjának módosítása miatt válthatták le a csíkszeredai iskola igazgatóját

2023. április 20. – 20:05

A ballagás időpontjának módosítása miatt válthatták le a csíkszeredai iskola igazgatóját
A Márton Áron Főgimnázium épülete – Fotó: Tankó Farkas Emőke

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztették tisztségéből Varga Lászlót, a Márton Áron Főgimnázium igazgatóját – adta hírül a Hargita Népe. Az iskolaigazgató csütörtöktől már nem tölti be az igazgatói szerepet a csíkszeredai iskola élén, tanárként folytatja.

A hírt Demeter Levente, Hargita megye főtanfelügyelő a helyi lapoknak erősítette meg, a döntést azonban nem kívánta kommentálni. Azt viszont tudni lehet, hogy a tanintézmény vezetőjének menesztését az iskola vezetőtanácsa kezdeményezte. A főtanfelügyelő ennek a jóváhagyásával függesztette fel az igazgatót.

A Hargita Népe értesülései szerint az iskolaigazgató menesztéséhez a ballagás előre rögzített időpontjának módosítása köthető, ami után elszabadultak az indulatok.

Az igazgatói tisztséget a következő időszakban György Géza-Árpád aligazgató fogja ellátni, amíg új vezetőt nem találnak a főgimnázium élére.

A Székelyhon szerint pedig már hivatalos, hogy az aligazgató a frissen kapott hatáskörökkel felruházva azonnal június 2-ára írta ki a ballagási ünnepséget. Az április 20-án kiállított, 30-as számú határozat egyúttal visszavonta a január 19-i, 3-as számú igazgatói határozatot, amely más időpontot jelölt meg a kicsengetési ünnepségnek.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!