A ballagás időpontjának módosítása miatt válthatták le a csíkszeredai iskola igazgatóját

2023. április 20. – 21:05

A ballagás időpontjának módosítása miatt válthatták le a csíkszeredai iskola igazgatóját
A Márton Áron Főgimnázium épülete – Fotó: Tankó Farkas Emőke

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztették tisztségéből Varga Lászlót, a Márton Áron Főgimnázium igazgatóját – adta hírül a Hargita Népe. Az iskolaigazgató csütörtöktől már nem tölti be az igazgatói szerepet a csíkszeredai iskola élén, tanárként folytatja.

A hírt Demeter Levente, Hargita megye főtanfelügyelő a helyi lapoknak erősítette meg, a döntést azonban nem kívánta kommentálni. Azt viszont tudni lehet, hogy a tanintézmény vezetőjének menesztését az iskola vezetőtanácsa kezdeményezte. A főtanfelügyelő ennek a jóváhagyásával függesztette fel az igazgatót.

A Hargita Népe értesülései szerint az iskolaigazgató menesztéséhez a ballagás előre rögzített időpontjának módosítása köthető, ami után elszabadultak az indulatok.

Az igazgatói tisztséget a következő időszakban György Géza-Árpád aligazgató fogja ellátni, amíg új vezetőt nem találnak a főgimnázium élére.

A Székelyhon szerint pedig már hivatalos, hogy az aligazgató a frissen kapott hatáskörökkel felruházva azonnal június 2-ára írta ki a ballagási ünnepséget. Az április 20-án kiállított, 30-as számú határozat egyúttal visszavonta a január 19-i, 3-as számú igazgatói határozatot, amely más időpontot jelölt meg a kicsengetési ünnepségnek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!