Bojkottal fenyegetőzik az RMDSZ, attól tart, hogy leváltják az emberüket az energiaszabályozó hatóság vezetéséből

2023. április 18. – 19:27

Másolás

Vágólapra másolva

Saját forrásaira hivatkozva arról ír a Stiripesurse, hogy az RMDSZ a parlament plenáris ülésének bojkottjával fenyegetőzik, mert attól tart, hogy elveszíti az ANRE alelnöki posztját. A parlament ipari és szolgáltatási bizottságai kedden kedvezően véleményezték az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) megüresedett tisztségeire pályázó jelölteket.

Az ANRE elnökjelöltje a PNL által támogatott George Niculescu, aki jelenleg az energiaügyi minisztérium államtitkára. Azonban a lap úgy tudja, hogy a PNL az alelnöki tisztséget is meg akarja szerezni, melyet jelenleg az RMDSZ-es Nagy-Bege Zoltán tölt be. Az ANRE új vezetéséről a végső döntést a parlament szerdai plenáris ülésén szavazással hozzák meg.


Kedden szűk körű tárgyalás zajlott a kormányban Nicolae Ciucă és Marcel Ciolacu között, ahol az Országos Energiaszabályozási Hatóság mellett az Országos Hírközlési Szabályozási Hatóság (ANCOM) vezetéséről is egyeztettek, utóbbi vezetői posztjára a PSD nevesíthet jelöltet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!