Igazi áprilisi időjárást jósolnak a hosszú hétvégére

2023. április 14. – 18:08

Másolás

Vágólapra másolva

Instabil idő lesz az ortodox húsvét hosszú hétvégéjén, az ország déli és keleti régióiban az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz, északon, nyugaton és az ország középső régióiban viharokra számíthatunk, írja az Agerpres.

A szakértő szerint szombatra virradóan Erdély keleti részén lesz a leghidegebb, mínusz 1 fok, míg a tengerparton a legenyhébb, 11 fokos a levegő hőmérséklete. Szombaton az ország déli és keleti régióiban a sokévi átlaghoz képest melegebb lesz.

Az országban a szombati maximális hőmérsékleti értékek 12 és 22 fok, a minimumok mínusz 1 és 11 fok között alakulnak. Északon, nyugaton és az ország középső régióiban viharok alakulhatnak ki.

Vasárnap az időszaknak megfelelő időjárás várható, 13 és 22 fok közötti nappali és 5 és 10 fok közötti éjszakai hőmérsékletekkel. A legmelegebb északnyugaton lesz, de később ugyanitt, illetve az ország északi, nyugati és középső régióiban légköri instabilitás áll be, amely éjszakára a többi régióra is kiterjedhet.

Hétfőn és kedden marad az instabil idő, a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékleti értékekkel – mondta még a meteorológus.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!