Bombát talált az autója alatt, a segélyhívó diszpécsere azt mondta, vigye be a rendőrségre

2023. április 12. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti ügyészség a 112-es segélyhívó számának diszpécsere ellen indított vizsgálatot, mivel arra kért egy férfit, aki bejelentette, hogy robbanószerkezet van az autója alatt, hogy jöjjön be vele az őrsre. Ugyanabban az ügyben két rendőr ellen is vizsgálat folyik, mert csak egy óra elteltével hívták ki a tűzszerészeket, ezalatt fényképeket készítettek a szerkezetről, és nem tartották be a biztonsági előírásokat.

A használtautó-kereskedéssel foglalkozó bukaresti férfi, miután észrevette, hogy az egyik autó aljára rá van ragasztva egy készülék, felhívta a 112-es segélyhívószámot, és jelentette, hogy bombának tűnő szerkezetet azonosított. A beszámolók innen már nem egyformák, a diszpécser azt állítja szabályosan járt el, a segélyhívó férfi szerint azonban arra vették rá út, hogy leragassza a készüléket és beautózzon vele a rendőrségre.

„A diszpécser részletes leírást szeretett volna kapni tőlem, de én nem láttam jól a szerkezetet, mivel az autó aljára volt ráragasztva. Ekkor azt mondta nekem, próbáljam meg levenni onnan” – mesélte az autókereskedő. Hozzátette, mivel erre szólították fel, ő megtette, amit kértek tőle, majd a további utasításokat követve, a készüléket autójának jobb oldali ülésére tette, és a helyszínre érkező rendőrautó által kísérve a rendőrőrsre hajtott.

A férfi elmondta, körülbelül 4 kilométert tett meg úgy, hogy a robbanószerkezet a mellette lévő ülésen volt. A rendőrségre érve a rendőrök átvették tőle a készüléket, és egy asztalra helyezték, azonban semmiféle biztonsági intézkedést nem foganatosítottak, mindenki szabadon megközelíthette a bombát. Odagyűlt még jónéhány rendőr, és elkezdték fotózni a bombát, majd jóval később kihívták a tűzszerészeket, akik végül semlegesítették a puskaporral megtöltött robbanószerkezetet.

Az ügyet a bukaresti ügyészség vette át, a rendőrség pedig vizsgálja, hogy betartották-e az ilyen helyzetekre vonatkozó eljárásokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!