Több tucat jármű akadt el a hóban Botoșani megyében

2023. április 5. – 13:18

Másolás

Vágólapra másolva

Ioneșeni település környékén akadt el a nagy hóban a legtöbb jármű, itt 25 személygépkocsi és két kisbusz utasait mentették ki, írja a sürgősségi felügyelőség közleménye alapján a News.ro. A személygépkocsikban 38-an utaztak, az egyik kisbuszban 13-an, akik közül kettő gyerek volt, egy járműben pedig 4 olyan személy utazott, akiket dialízisre szállítottak.

A tűzoltók segítenek a hóban elakadt autóknak Botoșani megyében – Fotó: Botoșani Megyei Sürgősségi Felügyelőség A tűzoltók segítenek a hóban elakadt autóknak Botoșani megyében – Fotó: Botoșani Megyei Sürgősségi Felügyelőség
A tűzoltók segítenek a hóban elakadt autóknak Botoșani megyében – Fotó: Botoșani Megyei Sürgősségi Felügyelőség

Botoșani megyében nem ez volt az egyetlen helyszín, ahol a tűzoltók segítségére volt szükség, Unțeni kijáratánál egy furgont és egy személygépkocsi akadt el, Ștefănești kijáratánál pedig szintén egy személygépkocsit húzott ki a hóból a tűzoltóság.

A meteorológusok csütörtök délután 2 óráig meghosszabbították a narancssárga kódot Botoșani megyére megyére vonatkozóan. Az előrejelzés szerint sűrű havazás várható, ezért újabb hóréteg lerakódására lehet számítani. A szél 55-75 km/órás sebességgel fog fújni, tehát hóviharok is várhatók.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!