Előkerült egy videó, amelyen a Konstanca megyei tanácselnök egy helyi rendőrt rángat és szidalmaz

2023. április 4. – 07:36

Másolás

Vágólapra másolva

Másfél évvel ezelőtt történt az incidens, azonban az akkor készült videofelvétel csak most látott napvilágot. A bántalmazó fél nem más, mint Mihai Lupu, a Konstanca Megyei Tanács elnöke. Az esetről, amely nagy port kavart az interneten és azon túl is, a Román Televízió számolt be.

A felvételen jól látható, amint a politikus fenyegetőzik, káromkodik és megrángat, meglökdös egy helyi rendőrt. Miután a képsor kiszivárgott, Lupu nyilvánosan bocsánatot kért, de azt állítja, hogy a videó azért került a nyilvánosság elé, mert egy újságíró ezzel zsarolta őt, miután megvont tőle egy reklámszerződést, amely értelmében a konstancai delfináriumot népszerűsítette. Az újságíró viszont azt állítja, nincs összefüggés az általa kötött szerződések és a megyei tanácselnök viselkedése között.

Azt követően, hogy a felvételek nyilvánossá váltak, Konstanca megye tanácsának az elnöke bocsánatkérésébe beleszőtte annak magyarázatát is, mi váltotta ki belőle az agressziót. A politikus azzal indokolta kirohanását, hogy a helyi rendőr impertinens volt, amikor igazoltatta őt, és megtagadta tőle a belépési engedélyt Konstanca félszigetnek nevezett területére.

Konstanca polgármestere, Vergil Chițac is kommentálta az esetet, és elmondta, az igazoltatás és Mihai Lupu feltartóztatás jogszerű volt, mivel a megyei tanácselnök egy olyan helyszínre akart belépni, amely le volt zárva a látogatók előtt. A városháza alkalmazottja pedig nem tett egyebet, mint a dolgát végezte. A bántalmazott fél nem tett feljelentést, de 4 hónappal ezelőtt felmondott a helyi rendőrségnél.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!