Annyira sűrűn havazik Székelyföldön, hogy két útszakaszon leállították a teherforgalmat

2023. április 4. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

A sűrű havazás miatt korlátozzák a teherautók forgalmát kedden reggel 8 órától a 13A jelzésű országúton Székelyudvarhely és Csíkszereda között, illetve a 15-ös országúton, Maroshévíz és Borszék között, írja az Agerpres.

Az útügyi hatóság csíkszeredai kirendeltségének vezetője, Cătălin Romanescu azt mondta, a közlekedési rendőrséggel közösen azt a döntést hozták, hogy korlátozzák ezeken az útszakaszon a 7,5 tonnánál nehezebb járművek forgalmát. Így akarják elejét venni annak, hogy a nehézgépjárművek elakadjanak a hóban, és torlódást okozzanak az utakon. A korlátozás 12 óráig érvényes.

Hargita megye közútjainak nagy részén téliesek az útviszonyok a kedd reggeli havazás miatt. A megyében sárga riasztás van érvényben szerdáig a jelentős mennyiségű csapadék, megerősödő szél és hideg idő miatt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!