Annyira sűrűn havazik Székelyföldön, hogy két útszakaszon leállították a teherforgalmat

2023. április 4. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

A sűrű havazás miatt korlátozzák a teherautók forgalmát kedden reggel 8 órától a 13A jelzésű országúton Székelyudvarhely és Csíkszereda között, illetve a 15-ös országúton, Maroshévíz és Borszék között, írja az Agerpres.

Az útügyi hatóság csíkszeredai kirendeltségének vezetője, Cătălin Romanescu azt mondta, a közlekedési rendőrséggel közösen azt a döntést hozták, hogy korlátozzák ezeken az útszakaszon a 7,5 tonnánál nehezebb járművek forgalmát. Így akarják elejét venni annak, hogy a nehézgépjárművek elakadjanak a hóban, és torlódást okozzanak az utakon. A korlátozás 12 óráig érvényes.

Hargita megye közútjainak nagy részén téliesek az útviszonyok a kedd reggeli havazás miatt. A megyében sárga riasztás van érvényben szerdáig a jelentős mennyiségű csapadék, megerősödő szél és hideg idő miatt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!