Szatmárnémeti közelében épül karbantartó üzem a háborúban használt ukrán fegyverek javítására

2023. április 3. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

A német Rheinmetall fegyvergyártó cég Romániában is létesít logisztikai és karbantartó központot az Ukrajnában használt fegyverek számára, írja a Digi24. Az ukrán határhoz viszonylag közel fekvő Szatmárnémeti közelében már el is kezdték a bázis kialakítását, és várhatóan még ebben a hónapban beindul a tevékenység.

A központnak „központi szerepet kell játszania az Ukrajnában használt nyugati harci rendszerek műveleti készenlétének fenntartásában és a logisztikai támogatás rendelkezésre állásának biztosításában” – mondta a vállalat szóvivője. Itt fogják karbantartani az aknavetőket, a Leopard 2 és Challenger harckocsikat, a Marder harcijárműveket, a Fuchs páncélozott szállítójárműveket és a katonai teherautókat.

„A Rheinmetall nagy gondot fordít arra, hogy a NATO-erők és Ukrajna számára a lehető legjobb támogatást nyújtsa” – mondta Armin Papperger igazgató. A vállalat 2022 júniusában Litvániában is felállított egy hasonló központot a NATO járműveinek támogatására a Baltikumban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!