Nicolae Ciucă: senki nem akar háborút, legkevésbé a katonák

2023. április 02. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

Senki nem akar háborút, legkevésbé a katonák, akik tudják, mit jelent a pusztítás, az életek elvesztése, a szenvedés és a fájdalom a hátramaradottak számára. Ma tisztelettel adózom azok előtt, akik életüket adták azért, hogy a történelem legerősebb politikai-katonai szövetsége, a NATO védelme alatt biztonságosabb világban élhessünk

- idézte az Agerpres Nicolae Ciucă miniszterelnök szavait.

A kormány közleménye szerint, a miniszterelnök azt mondta, Románia belépése a NATO-ba és az Európai Unióba, az ország modernizációja, a külföldi befektetések vonzása a különböző hadszíntereken jelenlévő román katonák nagylelkű áldozatvállalásaira épült, mert Románia nem tudott egyebet nyújtani a rendszerváltás utáni átmenet éveiben.

Nicolae Ciucă emlékeztetett arra, hogy az elmúlt harminc évben katonaként jelen volt a világ több hadszínterén, köztük Afganisztánban és Irakban is, és olyan emberekkel – köztük amerikai katonákkal – harcolt együtt, akiknek egy része ma már nincs az élők soraiban. Úgy vélte, a NATO létrehozásának 74. évfordulóján és 19 évvel Románia csatlakozása után tisztelettel kell adózni azok előtt, akik a legnagyobb áldozatot hozták, valamint azok előtt, akik készek továbbra is megvédeni a közös értékeinket.

A miniszterelnök vasárnap a hadszíntereken elesett katonai hősök bukaresti emlékművénél mondott beszédet.

Kapcsolódó
Kövess minket Facebookon is!