14 erdélyi folyóra rendeltek el árvízvédelmi készültséget

2023. április 2. – 14:44

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő délig meghosszabbította vasárnap az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet a Krassó-Szörény és Temes megye több folyójára korábban elrendelt másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget, és elsőfokú (sárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget rendelt el hétfő éjfélig további 14 folyóra, írja az Agerpres.

E szerint hétfő 12 óráig a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a Berzava Krassó-Szörény és Temes megyei szakaszán és a Pogányos Krassó-Szörény megyei szakaszán.

Ugyanakkor egy hétfő éjfélig érvényes riasztás szerint az eddigi és a továbbiakban előrejelzett csapadék nyomán nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a Nagy-Szamos, Kis-Szamos, Fekete-Körös, Fehér-Körös, Aranyos, Maros, Béga, Temes, Cserna, Karas, Néra és az Olt vízgyűjtő medencéjében .

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!