14 erdélyi folyóra rendeltek el árvízvédelmi készültséget

2023. április 2. – 14:44

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő délig meghosszabbította vasárnap az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet a Krassó-Szörény és Temes megye több folyójára korábban elrendelt másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget, és elsőfokú (sárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget rendelt el hétfő éjfélig további 14 folyóra, írja az Agerpres.

E szerint hétfő 12 óráig a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a Berzava Krassó-Szörény és Temes megyei szakaszán és a Pogányos Krassó-Szörény megyei szakaszán.

Ugyanakkor egy hétfő éjfélig érvényes riasztás szerint az eddigi és a továbbiakban előrejelzett csapadék nyomán nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a Nagy-Szamos, Kis-Szamos, Fekete-Körös, Fehér-Körös, Aranyos, Maros, Béga, Temes, Cserna, Karas, Néra és az Olt vízgyűjtő medencéjében .

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!