Nyomkövetőt szereltetne az USR a közintézmények gépkocsiiba, hogy ne használják magáncélokra azokat

2023. április 1. – 20:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) törvénytervezetet terjesztett be a parlamentbe, amelyik arra kötelezné a romániai közintézményeket, hogy GPS-jeladóval szereljék fel a járműveiket.

Az ellenzéki párt jogszabályjavaslatának indoklása szerint így megakadályozható, hogy a közalkalmazottak magáncélokra használják a hivatali gépkocsikat.

Az USR szombati közleménye szerint mintegy 40 százalékkal csökkentek az üzemanyagköltségei azoknak az önkormányzatoknak, amelyek műholdas nyomkövetőt szereltettek a járművekbe. Ez a párt szerint azt bizonyítja, hogy korábban az alkalmazottak az esetek közel felében törvénytelenül használták a gépkocsikat.

A tervezet szerint nem számolhatják el az üzemanyaköltségeiket és 50 ezer lejes bírságot kockáztatnak a törvény előírásait megszegő közintézmények.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!