Uniós pénzekkel való visszaélés miatt letartóztattak egy volt Kovászna megyei képviselőt

2023. március 31. – 17:16

Másolás

Vágólapra másolva

A Maros megyei törvényszék korrupció gyanújával csütörtökön elrendelte Octavian Goga volt Kovászna megyei parlamenti képviselő 30 napos előzetes letartóztatását – számolt be pénteken a korrupcióellenes ügyészség, tudósít az Agerpres.

A közlemény szerint a kedden őrizetbe vett politikus ellen olyan feltételezett bűncselekmények miatt indítottak büntetőeljárást, amelyeket képviselői mandátuma alatt követett el egy vállalkozás ügyvezetőjeként. Octavian Gogát többek között hamisított okiratok folytatólagosan elkövetett felhasználásával gyanúsítják.

Ugyanebben az ügyben őrizetbe vettek további három személyt, köztük két cégvezetőt is, akiket hamisított okiratok felhasználásában való bűnrészességgel gyanúsítanak.

A DNA szerint Octavian Goga 2018. augusztus 22. után csalással szerzett uniós finanszírozást egy tehénfarm megépítésére a Kovászna megyei Árapatakon. A politikus a cinkosai segédletével több hamis, pontatlan vagy hiányos adatokat tartalmazó dokumentummal igazolta a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökségénél bizonyos munkálatok elvégzését, hogy megfeleljen az uniós pályázati feltételeknek, és 8.358.822 lejhez jutott jogtalanul hozzá.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!