Galaci halálos vonatbaleset: ideiglenesen kivonják a forgalomból a hasonló berendezésű mozdonyokat

2023. március 31. – 14:13

Másolás

Vágólapra másolva

A közlekedésügyi miniszter ígéretének eleget téve az állami vasúttársaság (CFR) ideiglenesen kivonja a forgalomból azokat a mozdonyokat, amelyek hasonló műszaki berendezéssel rendelkeznek, mint az a villanymozdony, amellyel halálos kimenetelű baleset történt múlt szombaton a galaci (Galați) állomásnál.

A CFR közleményében nem tér ki, hogy pontosan hány mozdonyt érint az intézkedés, de kiemelik, hogy egy független szakértő szervezet vizsgálja át a mozdonyok műszaki állapotát.

A március 26-án történt vonatbalesetben a vasutas meghalt, két társa és egy utas pedig megsérült, amikor a mozdony nagy sebességgel nekiütközött annak a vasúti szerelvénynek, amelyikre rá akarták csatlakoztatni.

Sorin Grindeanu közlekedésügyi miniszter a márciusi vonatbaleset-sorozatra reagálva azt mondta, hogy a romániai vasúti rendszer évtizedek óta alulfinanszírozott, ez a valóság, amelyet nem tagadhatunk. A halálos kimenetelű baleset után a miniszter bejelentette, hogy több vizsgálatot is el fognak indítani.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!