Először utazik Romániába Olaf Scholz német kancellár, Klaus Iohanisszal és Maia Sanduval is találkozik

2023. március 31. – 16:08

Másolás

Vágólapra másolva

Április 3-án Bukarestbe utazik Olaf Scholz német kancellár, Klaus Iohannis és Maia Sandu államfőkkel is találkozni fog – írja a Digi24 a bukaresti német nagykövetség sajtóközleménye alapján.

A német kancellárt, akinek ez az első látogatása Bukarestben azóta, hogy átvette a szövetségi kormány vezetését, Klaus Iohannis államfő fogadja, és az európai politika, a biztonság és az energia témái kerülnek majd megvitatásra. A kancellár a Nicolae Ciucă miniszterelnökkel való találkozása után az államfővel közösen találkozni fog Maia Sandu, a Moldovai Köztársaság elnökével is. Találkozójukon a Moldovai Köztársaság támogatásával kapcsolatos kérdésekkel foglalkoznak majd.

Ezeken a találkozókon kívül, amelyeket sajtótájékoztatások követnek, Olaf Scholz párbeszédet folytat a Képviselőház és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökével, Marcel Ciolacuval is. Ezután Scholz a romániai német kisebbség képviselőivel találkozik.

„A kétoldalú témák mellett, a tárgyalások középpontjában az Ukrajnával és Moldovával való támogatás és szolidaritás áll. Szeretnék köszönetet mondani Romániának, partnerünknek és közeli barátunknak a támogatásért és a Moldovai Köztársaság megsegítésére irányuló készségért” – mondta Peer Gebauer, Németország romániai nagykövete.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!