Anabolikus szteroidokat gyártó illegális labort számolt fel a rendőrség

2023. március 29. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordmennyiségű doppingszert, hamisított gyógyszert és étrend-kiegészítőket foglaltak le egy rendőrségi akció keretében, amelynek során a tiltott szerek előállításával és kereskedelmével foglalkozó bűnözői csoportot számoltak fel, az akcióba az Europolt is bevonta a román rendőrség.

A különböző teljesítményfokozókat, testépítő koktélokat gyártó laboratórium Iaşi-ban működött, írja a Hotnews. A szervezett bűnözés elleni ügyészség tájékoztatása szerint a hálózat Románia több megyéjében és a fővárosban is megvetette lábát, az alapanyagokat Moldovából csempészték be. A DIICOT Bukarestben és további négy megyében, Iaşi, Bákó, Konstanca és Szeben megyékben valamint a Moldovai Köztársaságban is házkutatásokat tartott, és sikerült felgöngyölítenie a bűnözői csoportot.

A gyors izomnövelés érdekében, főként testépítők körében használt szerek illegális előállításának és kereskedelmének felszámolására összpontosító művelet során több tonna egészségre ártalmas, nem megfelelő kémiai anyagok felhasználásával készített nyers szteroidport foglaltak le. A termékeket az interneten, a feketepiac más platformjain és az utcán értékesítették a bűnözők.

Az ügyészek szerint több román-moldovai kettős állampolgár építette ki a hálózatot 2021 második felétől kezdődően. A munkamódszerük az volt, hogy a nyersanyagokat a határon áthozva a laborban összedobták a koktélokat, majd ezeket szétosztották az országban, illetve Románián kívülre, az EU különböző országaiba is szállítottak a magas kockázatú doppingszerekből. A bűnügyi rendőrség tizenhárom gyanúsítottat tartóztatott le eddig az ügyben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!