Sajtóértesülés: feladta magát Olaszországban Ionel Arsene, a PSD korrupcióval vádolt volt megyei tanácsosa

2023. március 27. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

Sajtóértesülések szerint feladta magát Olaszországban a befolyással üzérkedés miatt jogerősen elítélt Ionel Arsene, a Neamţ Megyei Tanács és a Szociáldemokrata Párt (PSD) megyei szervezetének volt elnöke.

A G4media.ro úgy tudja, hogy a politikust a dél-olaszországi Bariban tartóztatták le.

Ionel Arsenét hat év és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte március 10-én a Brassó Megyei Táblabíróság, továbbá elrendelte 80 ezer euró és 80 ezer lej elkobzását és eltiltotta a köztisztségek viselésétől is. Arsene már az ítélethirdetés előtt, március 4-én Bukarestből Rómába repült, a G4media.ro információi szerint utazási korlátozás nem volt érvényben ellene. A rendőrség a jogerős ítélet kihirdetése után nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.

Vasile-Adrian Niţă Neamţ megyei prefektus március 16-án jelentett be, hogy aláírta a rendeletet Arsene megyei tanácsosi mandátumának felfüggesztéséről, a PSD megyei szervezetének éléről pedig önként mondott le. A jogerős bírósági ítélet értelmében Arsene nem tölthet be vezető tisztséget politikai pártban a büntetésének letöltésétől számított további öt évig.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!