Egy Arad megyei erdőt átszelő útra is került gyalogátjáró, egy tanösvény része lehet

2023. március 27. – 15:23

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Arad melletti erdőben található útra is festettek átjárót, a róla készült képek az elmúlt hétvégén terjedtek a különböző szociális média felületeken, írja az Aradon portál. Nemsokkal korábban egyébként épp azon ámult az internet népe, hogy két moldvai település között, a mező kellős közepére került zebra a közútra.

A Ceala erdőben található zebráról egy aradi lakos készített fényképeket. Itt jól látszik, hogy az út mindkét oldalán erdős rész terül el, így ismét felmerül a kérdés: miért van szükség a jól látható, piros alapra festett átjáróra egy olyan helyen, ahol legfennebb néhány vad keresztezi a lebetonozott utat?

Forrás: Aradon.ro
Forrás: Aradon.ro

A helyiek az aradi polgármesteri hivatalnál is rákérdeztek a zebra jogosultságára, az önkormányzat azonban annyit közölt, hogy az út nem tartozik hozzájuk:

„A telek nem az önkormányzat tulajdona, és ennek a gyalogátkelőhelynek a megjelölésére vonatkozó kérés nem szerepelt a forgalomszabályozási bizottság napirendjén, mivel az út nem tartozik a mi kezelésünk alá” – állt a helyi önkormányzat álláspontjában.

Az Aradon úgy tudja, hogy a gyalogátjáró egy tanulmányi ösvénynek a része lehet, az erdőnek ezen a részén a fákon több jelölés is található. A portál újságírói azt állítják, hogy a tanösvényt gyakran látogatják gyerekek, ezért a Maros-ártér Natúrpark képviselői dönthettek úgy, hogy szükség lehet egy ilyen jelzésre.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!