Egy Arad megyei erdőt átszelő útra is került gyalogátjáró, egy tanösvény része lehet

2023. március 27. – 15:23

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Arad melletti erdőben található útra is festettek átjárót, a róla készült képek az elmúlt hétvégén terjedtek a különböző szociális média felületeken, írja az Aradon portál. Nemsokkal korábban egyébként épp azon ámult az internet népe, hogy két moldvai település között, a mező kellős közepére került zebra a közútra.

A Ceala erdőben található zebráról egy aradi lakos készített fényképeket. Itt jól látszik, hogy az út mindkét oldalán erdős rész terül el, így ismét felmerül a kérdés: miért van szükség a jól látható, piros alapra festett átjáróra egy olyan helyen, ahol legfennebb néhány vad keresztezi a lebetonozott utat?

Forrás: Aradon.ro
Forrás: Aradon.ro

A helyiek az aradi polgármesteri hivatalnál is rákérdeztek a zebra jogosultságára, az önkormányzat azonban annyit közölt, hogy az út nem tartozik hozzájuk:

„A telek nem az önkormányzat tulajdona, és ennek a gyalogátkelőhelynek a megjelölésére vonatkozó kérés nem szerepelt a forgalomszabályozási bizottság napirendjén, mivel az út nem tartozik a mi kezelésünk alá” – állt a helyi önkormányzat álláspontjában.

Az Aradon úgy tudja, hogy a gyalogátjáró egy tanulmányi ösvénynek a része lehet, az erdőnek ezen a részén a fákon több jelölés is található. A portál újságírói azt állítják, hogy a tanösvényt gyakran látogatják gyerekek, ezért a Maros-ártér Natúrpark képviselői dönthettek úgy, hogy szükség lehet egy ilyen jelzésre.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!