A mező kellős közepén festettek fel zebrát két moldvai falu között

2023. március 19. – 11:12

Másolás

Vágólapra másolva

Értetlenkednek a környék lakói, miután egy útfelújítási munkálat részeként egy zebrát festettek fel a közútra Iepureni és Larga Jijia között. A jól látható, piros alapra festett átkelő előtt jelzőtáblák is vannak, melyek a zebrára hívják fel a figyelmet.

A különös létesítmény derültséget váltott ki a közösségi médiában, volt aki azt írta, hogy ez a ganajtúró bogarak megszokott útvonala, ezért igenis szükség van a zebrára. Sőt, javasolta azt is, hogy szereljenek fel előtte és utána egy-egy közlekedési lámpát.

A bzi.ro megpróbált utánajárni a dolognak, ezért megkeresték a helyi polgármestert és a megyei önkormányzat alelnökét is. Mindketten elmondták, hogy maguk is érdeklődtek az útfelújítást végző cégnél, mivel ők is furcsállták a szóban forgó zebrát.

A vállalattól pedig megtudták, azért tartották szükségesnek egy átkelő kialakítását, mert 20 méterre egy buszmegálló van, az utazóközönség számára pedig meg kell teremteni a biztonságos átkelés lehetőségét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!