Bicikliéért ölt meg egy 80 éves öreget három kiskorú

2023. március 25. – 15:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Buzău megyei törvényszéki ügyészség egy nyolcvanéves férfi halála ügyében nyomoz, akit a jelek szerint három kiskorú gyilkolt meg egy bicikliért. Igazságügyi források szerint az idős férfit meztelenül találták meg egy szőlősben, és zúzódások voltak a testén. Ugyanakkor a kezén olyan nyomokat azonosítottak, amelyek arra utalnak, hogy a férfit valamikor megkötözték, de később sikerült megszöknie.

Az Agerpres szerint a három gyerek 9, 10 és 15 éves, a Buzău megyei Căldărăşti – Pogoanele település lakosai. A rendőrség megállapította a három gyerek személyazonosságát. A 9 és 10 éves kiskorú nem vonható büntetőjogi felelősségre; a 15 évest pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá. Valamennyien szabadlábon védekezhetnek.

Ion Ştefan, a Pogoanele település önkormányzatának szociális dolgozója azt mondta, hogy a három gyerek nem büntetett előéletű. „Kapcsolatban állok az ügyet kezelő hatóságokkal, és szeretném megtudni, hogy a kiskorúakra vonatkozó védelmi intézkedést bevezethetjük-e. Többet egyelőre nem tudok mondani. A gyerekek mind egyszülős családból származnak, eddig nem volt semmi probléma a gyerekek viselkedésével kapcsolatban” – mondta az önkormányzat alkalmazottja.

Pénteken a hatóságok elvégezték a boncolást, szombaton pedig az ügyben nyomozó ügyészek tartanak meghallgatást.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!