Tetten értek egy bukaresti rendőrt, aki pénzért vállalta, hogy jogosítványt intéz azoknak, akiknek nem megy a sofőrvizsga

2023. március 24. – 12:16

Másolás

Vágólapra másolva

Befolyással való üzérkedés vádjával állított bíróság elé a korrupcióellenes ügyészség (DNA) egy rendőrt. Victor Daniel Popescut, aki Bukarest 21. kerületének bűnügyi osztályán dolgozott, rajtakapták, amint 10 ezer euró kenőpénzt fogadott el egy nőtől. A pénz fejében azt ígérte, hogy segít neki – csalás révén – két jogosítványt szerezni, írja az Agerpres.

A DNA szerint a rendőr március 14-én 15 ezer eurót kért a nőtől azért, hogy befolyást gyakoroljon a gépjárművezetői engedélyek kiadásával megbízott tisztviselőkre. Azt állította, ráveszi őket, hogy segítsenek neki és a testvérének csalással megszerezni a jogosítványokat.

Másnap a rendőr megkapta a 10 ezer eurót, ami a kért összeg első részletét jelentette, ekkor fogták el a nyomozók. Ezt követően 30 napos előzetes letartóztatásba került.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!