Négy évbe telt az ügyészségnek, mire vádat emelt Gigi Becali ellen a homofób népszavazáson elkövetett csalásért

2023. március 24. – 13:56

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön rendelte el az érdemi tárgyalás megkezdését a Bufteai Bíróság (Ilfov megye) Bigi Becali ügyében, akit a 2018-as homofób népszavazáson elkövetett választási csalással vádolnak. Mint az Agerpres rámutat, a Bufteai Ügyészség ügyészeinek négy évbe telt, mire befejezték a nyomozást. Az ügyet 2023 januárjában küldték a bíróságra.

A Büntetőtörvénykönyv szerint egyébként a választási csalás és 6 hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbüntetéssel és bizonyos jogok gyakorlásától való eltiltással büntetendő. A bukaresti FCSB futballklub tulajdonosa azonban jó eséllyel megússza a felelősségre vonást, mivel az ügye idén októberben – az ötéves határidő lejártával – elévül.

„Még akkor is elmegyek szavazni, ha odakint 40 fok van. És négykézláb megyek a népszavazásra. Ez az elmúlt évek legnagyobb akciója Romániában. Fontosabb, mint az összes háború. Nemzetünk, gyermekeink és unokáink jövője múlik rajta. Ha nem tartunk népszavazást, és nem tesszük egyértelművé, hogy a családot egy férfi és egy nő alkotja, akkor nehéz lesz. Könnyen, könnyen megtámadnak minket. Nem most, hanem 20-30 év múlva. Lesz oktatás, és a tankönyvekbe be lesz írva, hogy milyen jó melegnek lenni. Meg kell mentenünk az országot” – mondta Gigi Becali 2018 októberében, a homofób népszavazást megelőző kampány során.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!