Újabb 30 nappal hosszabbították meg a Tate testvérek előzetes letartóztatását

2023. március 22. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb 30 nappal hosszabbította meg szerdán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) kérésére a bukaresti törvényszék Andrew és Tristan Tate előzetes letartóztatását, írja az Agerpres. Andrew és Tristan Tate ellen bűnszervezet létrehozása, emberkereskedelem és nemi erőszak gyanújával vizsgálódik a DIICOT.


Az ügyben bűnsegédlettel gyanúsított két fiatal nő, Luana Alexandra Radu volt rendőr és Andrew Tate barátnője, Georgiana Manuela Naghel előzetes letartóztatását szintén meghosszabbították 30 nappal. A négy gyanúsított 2022. december 30-a óta van vizsgálati fogságban, előzetes letartóztatásukat már több ízben meghosszabbította a törvényszék.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) szerint a brit állampolgárságú Tate testvérek lányokat kényszerítettek, hogy szexuális tartalmú videókon szerepeljenek. A „loverboy” módszert alkalmazták, azaz szerelmet színlelve hálózták be a lányokat, akiket aztán egy Ilfov megyei házban tartottak fogva, és különféle módszerekkel pornográf videók készítésére kényszerítették őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ezáltal jelentős anyagi haszonra tettek szert.

Az áldozatok arról számoltak be a nyomozóknak, hogy az Ilfov megyei házban fegyveres őrök fogadták őket. A házban videocsevegésre kialakított stúdiót rendeztek be. Az áldozatokat arra is kényszerítették, hogy tetoválást viseljenek a testükön „owned by Tate” (Tate tulajdona) felirattal.

Az ügyészek mindeddig hat áldozatot azonosítottak, akiket a brit testvérek által vezetett bűnbanda szexuálisan kizsákmányolt. A nyomozás során a DIICOT a Tate testvérek több romániai tulajdonát zárolta, többek közt ingatlanokat és luxusautókat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!