ANRE: részletekben is kifizethetik a késéssel megkapott áramszámlákat a fogyasztók

2023. március 21. – 08:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) azzal segítené a többhavi számlákat egyszerre megkapó fogyasztókat, hogy megteremti számukra a részletfizetés lehetőségét. Erről Nagy-Bege Zoltán, a hatóság alelnöke beszélt az Antena 3 hétfői műsorában annak kapcsán, hogy a Hidroelectrica körülbelül 500 ezer ügyfélnek nem kézbesítette időben a számlákat, közöttük vannak, akik tavaly augusztus óta nem kaptak.

Az ANRE pár napja meg is büntette a vállalatot 400 ezer lejre, most pedig egy új szabályozás révén próbál segíteni a fogyasztóknak. „Felháborítónak tartom, amit az áramszolgáltató művel, a múlt héten egyszerre kaptam meg a számlát három téli hónapra. Mivel árammal fűtök, ez nagyon megterheli a családi kasszát. Ráadásul egyetlen napot hagytak a kifizetésre” – mérgelődött az egyik ügyfél.

„Az ANRE jóváhagyta az új villamosenergia-ellátási rendeletet, amely előírja, hogy ha a szolgáltató késedelmesen állítja ki a számlákat, azaz egy hónapnál nagyobb időszakot számláz ki, fel kell ajánlja az ügyfél számára a részletfizetés lehetőségét. Legalább annyi részletben, ahány hónapot a számlán kiszámláznak” – magyarázta Nagy-Bege Zoltán.

„Meggyőződésünk, hogy a Hidroelectrica fel fogja ajánlani az ügyfeleknek a részletfizetés lehetőségét” – tette hozzá az ANRE alelnöke.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!