ANRE: részletekben is kifizethetik a késéssel megkapott áramszámlákat a fogyasztók

2023. március 21. – 08:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) azzal segítené a többhavi számlákat egyszerre megkapó fogyasztókat, hogy megteremti számukra a részletfizetés lehetőségét. Erről Nagy-Bege Zoltán, a hatóság alelnöke beszélt az Antena 3 hétfői műsorában annak kapcsán, hogy a Hidroelectrica körülbelül 500 ezer ügyfélnek nem kézbesítette időben a számlákat, közöttük vannak, akik tavaly augusztus óta nem kaptak.

Az ANRE pár napja meg is büntette a vállalatot 400 ezer lejre, most pedig egy új szabályozás révén próbál segíteni a fogyasztóknak. „Felháborítónak tartom, amit az áramszolgáltató művel, a múlt héten egyszerre kaptam meg a számlát három téli hónapra. Mivel árammal fűtök, ez nagyon megterheli a családi kasszát. Ráadásul egyetlen napot hagytak a kifizetésre” – mérgelődött az egyik ügyfél.

„Az ANRE jóváhagyta az új villamosenergia-ellátási rendeletet, amely előírja, hogy ha a szolgáltató késedelmesen állítja ki a számlákat, azaz egy hónapnál nagyobb időszakot számláz ki, fel kell ajánlja az ügyfél számára a részletfizetés lehetőségét. Legalább annyi részletben, ahány hónapot a számlán kiszámláznak” – magyarázta Nagy-Bege Zoltán.

„Meggyőződésünk, hogy a Hidroelectrica fel fogja ajánlani az ügyfeleknek a részletfizetés lehetőségét” – tette hozzá az ANRE alelnöke.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!