Egymillió eurós kártérítést követel egy kórházi fertőzésben elhunyt PSD-s képviselő családja

2023. március 20. – 17:39

Egymillió eurós kártérítést követel egy kórházi fertőzésben elhunyt PSD-s képviselő családja
Sebastian Radu PSD-s képviselő a parlamentben, 2019-ben – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Egymillió eurós kártérítést követel Sebastian Radu PSD-s képviselő családja a bukaresti katonai kórháztól, ahol multirezisztens baktériummal fertőződött meg – írja a Libertatea.

Sebastian Radu PSD-s képviselőt Covid-19-cel utalták be a kórházba, és ahogyan a Fanatik.ro megjegyzi, az akkori hírek szerint a fertőzés következtében hunyt el. A halálát Marcel Ciolacu pártelnök jelentette be, Romániában ő volt az első politikus, aki az akkori információk szerint koronavírussal összefüggésben vesztette életét.

A 49 éves képviselőnél 2020 novemberében azonosították a fertőzést. Néhány napig a buzăui kórházban ápolták, ahonnan november 14-én szállították át a bukaresti Központi Katonai Kórházba. A Libertatea hivatalos dokumentumokra hivatkozva azt írja, az átszállítása után egy héttel a férfi már jobban kezdte érezni magát, a Covid-19 tesztje már negatív lett. Az orvosi feljegyzések szerint felgyógyult a betegségből. November 19-én azonban ismét romlani kezdett az egészségügyi állapota. A vizsgálatokból kiderült, hogy kórházi multirezisztens baktériumokkal fertőződött meg, konkrétan négy különböző fajtával, de erről nem tettek említést a családnak. Az antibiotikumos kezelésre nem reagált. Végül december 6-án a család kérésére átszállítják egy göttingeni klinikára. Az elbocsátó lapon az állt, hogy a beteg javulóban van, és nem tettek említést a nozokomiális fertőzésről. A beteg két nappal később szepszisben (vérmérgezés) hunyt el.

A néhai képviselő felesége, Diana Paula Radu és két gyermeke most egymillió eurós kártérítést, illetve a képviselő Németországba szállítása költségeinek fedezésére további 40 ezer eurót követel az ország egyik legjobb egészségügyi intézményének tartott katonai kórháztól, ahol a járványban külön hely volt fenntartva a közjogi méltóságoknak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!