A Dornavátrán meghalt fiatal kutató altatóorvosa szerint a protokollt követték

2023. március 17. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

Drámainak nevezte a szerdán váratlanul elhunyt 28 éves kutató esetét az altatóorvos, aki a könyökműtétre készítette elő a pácienst. Mihai Simu szerint a férfi valószínűleg rendkívül ritka szívelégtelenségben szenvedett.

„Beállt egy görcs, a levegő nehezen ment át a tüdején, de görcsoldót adtam neki, és megszűnt. Csak egy figyelmen kívül hagyott kóros állapot lehetett. Egy olyan szívbetegség, amiről a páciens nem tudott. Ha tudnám, hogy hibáztam, beismerném. Esküszöm bármire, amire szeretnék, a Bibliára. Minden a protokoll szerint zajlott, ugyanazokat az anyagokat adjuk a 90 év feletti betegeknek is, akiknek gyengébb a szívük, és akiknél nagyobb a kockázat” – idézte az altatóorvost a Digi24.ro.

Ionuț Epureanu, a Suceava megyei rendőrség szóvivője elmondta, hogy Dornavátra rendőrségét a kórház értesítette, ezután gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indult eljárás.

A kórház vezetősége emellett belső vizsgálatot indított.

Valeriu Stoilov a hegyvidéki gazdaságra szakosodott dornavátrai CE-MONT központ kutatója rutinműtétre vonult be a dornavátrai kórházba, mert futballozás közben eltört a könyöke.

A kórház orvosigazgatója, Cristian Rusu elmondta, a fiatal férfit március 13-án utalták be, hogy elvégezzék a műtét előtt szokásos laborvizsgálatokat, de ezek semmilyen rendellenességet nem mutattak ki. Mint közölte, a páciensnél a műtét előtti altatás után állt be hirtelen szív- és légzésleállás, de ekkor sikerült újraéleszteni. Nem sokkal később azonban másodszor is leállt a szíve, és hiába próbálták másfél órán át újraéleszteni, többé nem tért magához. Az orvosigazgató szerint az altatást tapasztalt orvos végezte.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!