Rutinműtét közben meghalt egy fiatal kutató a dornavátrai kórházban

2023. március 16. – 15:09

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt egy 28 éves kutató a dornavátrai (Vatra Dornei) kórházban, miközben könyöktörés miatt műtétre készítették elő. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében nyomoz, írja az Adevărul.

Valeriu Stoilov a hegyvidéki gazdaságra szakosodott dornavátrai CE-MONT központ kutatója volt. Miközben a barátaival futballozott, eltört a könyöke, az orvosok pedig műtétet javasoltak és ehhez március 15-re adtak időpontot.

Bár rutinműtétről volt szó, a páciens nem élte túl a beavatkozást. A kórház orvosigazgatója, Cristian Rusu elmondta, a fiatal férfit március 13-án utalták be, hogy elvégezzék a műtét előtt szokásos laborvizsgálatokat, de ezek semmilyen rendellenességet nem mutattak ki. Mint közölte, a páciensnél a műtét előtti altatás után állt be hirtelen szív- és légzésleállás, de ekkor sikerült újraéleszteni. Nem sokkal később azonban másodszor is leállt a szíve, és hiába próbálták másfél órán át újraéleszteni, többé nem tért magához. Az orvosigazgató szerint az altatást tapasztalt orvos végezte.

A román-moldovai kettős állampolgársággal rendelkező kutató hirtelen halála megrázta a közösséget, sokan értetlenségüket fejezték ki a közösségi médiában amiatt, hogy egy látszólag egészséges, fiatal férfi hogyan halhat meg ilyen hirtelen a kórházban. Az ügyben a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával nyomoz a dornavátrai ügyészség felügyelete alatt. A nyomozók a halottkémi jelentést várják.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!